Select Page

Als iemand slecht ter been is en niet meer zelfstandig kan traplopen, biedt een traplift een uitkomst. Zo hoeft diegene geen inspanning te leveren tijdens het traplopen, en kan hij of zij toch relatief makkelijk een verdieping naar boven. In sommige huizen is dit echter geen geschikte oplossing: het is niet mogelijk om een traplift te plaatsen of er spelen andere factoren waardoor er gezocht moet worden naar een andere oplossing. Lees hier welke andere mogelijkheden er zijn voor iemand die slecht ter been is.

Een zweeflift

Dit is vooral te vergelijken met een tillift of een plafondlift. Het verschil is dat in de zweeflift gemakkelijk een rolstoel geplaatst kan worden. Een zweeflift tilt een persoon met (of zonder) rolstoel als het ware de lucht in en zo naar de volgende verdieping. Deze lift zit vast aan rails aan het plafond. De gebruiker kan zelfs gemakkelijk zelfstandig de lift gebruiken. Vooral voor mensen met rolstoel is dit een ideale oplossing.

‘Easysteppers’

Dit is een oplossing die in elk soort huis op elke trap te plaatsen is. Voor mensen die niet gemakkelijk kunnen traplopen maar nog wel mobiel zijn is dit een uitkomst. Het zijn een soort blokken die gemakkelijk op de trap worden gelegd. Zo verlaag je de traptreden waardoor de stappen minder groot zijn. Diegene hoeft zijn of haar benen niet hoog op te tillen, wat een hoop moeite scheelt.

Kleine toevoegingen

Ook dit is een oplossing voor mensen die nog wel kunnen lopen, maar voor wie traplopen niet gemakkelijk meer gaat. Er bestaat bijvoorbeeld antislip trapbekleding, wat ervoor zorgt dat de kans op uitglijden een stuk kleiner is. Daarnaast kunt u altijd nog denken aan een extra trapleuning, of trapslipbeugels – kleine beugels die vastgegrepen kunnen worden en die steun bieden. Al deze dingen geven net dat kleine beetje extra ondersteuning die wellicht nodig is.

Een huislift

Als een traplift echt benodigd is maar niet te plaatsen is, kunt u altijd kijken naar een huislift. Deze hoeven niet heel veel ruimte in te nemen en zien er tegenwoordig modern uit. Het is bovendien een zeer handige oplossing, een rolstoel kan hier in gereden worden en het gebruiksgemak maakt dat dit soms een goede oplossing is. Echter zijn huisliften wel aan de prijzige kant.