Select Page

In zuid-Frankrijk ligt de mooie streek Languedoc, in dit artikel ga ik u wat meer vertellen over wat de top 5 steden zijn om naar te te gaan voor een bezoekje op wellicht wel naar toe te verhuizen en te gaan wonen.

Om te beginnen het dorpje Lagrasse, dit ligt in de buurt van Carcassonne en tussen de heuvels en wijngaarden. Er is een prachtige stenen brug aanwezig, een oude abdij en in het dorpje zelf zijn er markthallen te bewonderen die dateren uit de 14e eeuw.

Als tweede het dorpje in deze lijst hebben we het dorpje Collioure. Dit dorpje wordt gekenmerkt door de warme medirerrane sfeer, met vele trekjes van Italië, griekeland en catalonië. Er zijn mooie terassen en huizen aan de kant van het land, bij het water zijn er mooie bootjes, een kerktoren en een prachtige haven.

Het derde dorpje is Olargues, gelegen aan een rivier. Ook hier is een prachtige stenen brug aanwezig. Er is ook een prachtig uitzicht over de hellingen.

Het vierde dorpje is Barjac, het is gelegen bij rivierkloven en wordt gekenmerkt door zijn vele trekjes uit de renaissance tijd. Elk jaar vind hier een leuke brocantemarkt plaatst. Het heeft een kleine bioscoop, een mooi stadhuis en is over het algemeen een leuk dorpje om door heen te wandelen.

Het laatste maar zeker niet de minste is Sainte-Enimie. Het is gelegen tussen prachtige groene kalkrotsen. Er zijn hier vele mogelijkheden om te kanoën, rond het water zijn er vele plekken waar je deze bootjes kan huren. Daarnaast is het een leuke plek om door heen te wandelen. Het is mooi onderhouden en heeft in de top van het dorpje een prachtige abdij.

Bent u op zoek naar een leuk huisje in een van deze dorpen? Of wilt u wat meer informatie hierover? Neem gerust contact op en we kunnen dan de mogelijkheden samen bekijken.