Select Page

Wat begon als een vrije zondag besteding is geëscaleerd naar mijn hobby. Ik ben hobby klusser geworden! Wie had dat nou gedacht? Op een vrije zondag besloot ik wat in de tuin te klussen. Ik had mijn allereerste tuinhuisje gebouwd. Dit verliep natuurlijk niet vlekkeloos want ik heb er maar liefst 4 weken over gedaan. Maar al het harde werken word beloont want het resultaat mag er zeker zijn! In dit artikel ga ik je vertellen over hoe jij een hobby klusser kan worden. Ik wens je veel leesplezier! 

Begin klein 

Als je geen ervaring hebt met klussen moet je natuurlijk niet gelijk een keuken gaan monteren. Dit is niet handig! Zoek eens wat kleine klusjes op in het huis. Denk aan het vervangen van een spiegel of een kast. Zo bouw je langzaam ervaring op. Stap voor stap word je beter en handiger in het vak. Het kan ook zijn dat je ineens erachter komt dat je het eigenlijk helemaal niet zo leuk vind om te doen. 

Materialenkennis 

Bij het klussen zijn er wel honderden verschillende materialen en gereedschappen. Aan het begin hoorde ik bijvoorbeeld Sikkens Rubbol XD High Gloss en Sikkens Rubbol Primer voorbijkomen. Het klonk zowat een andere taal. Door veel research te doen en veel hulp vragen  heb ik langzamerhand mijn algemene kennis over klussen opgekrikt. Wat ook heel erg hielp was het kijken van tutorials. 

Leren door te doen 

Het is belangrijk dat je ergens begint. Je leert middels door te doen. Het is belangrijk om fouten te maken want je leert weer van deze fouten. Kom je ergens niet uit? Kijk dan eens op het internet. Wat ook heel erg helpt is om op een klus forum je vraag te stellen. Je zult verstelt staan van hoeveel mensen je wel niet helpen.