Select Page

Stel je gaat verhuizen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je verhuizing soepel loopt en alles goed georganiseerd is, maar wat nou als je maar het buitenland gaat verhuizen? bijvoorbeeld naar Frankrijk? Emigreren is een stuk lastiger dan verhuizen binnen Nederland. Daarom hieronder 3 tips voor je gaat verhuizen naar Frankrijk.

Je baan
Natuurlijk moet je in Frankrijk ook een baan hebben. Even er vanuit gaande dat je je huis al geregeld hebt, is het van cruciaal belang na het emigreren rond te kunnen komen in je nieuwe thuisland. Zorg daarom dat je voor de verhuizing al weet wat voor werk je gaat doen en het liefst deze baan al hebt en hier bent aangenomen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je voor jezelf werkt. Zorg dan in ieder geval dat je weet of je je inkomen in Frankrijk gaat kunnen realiseren. Maak van te voren een berekening van je vaste lasten na je verhuizing en van je inkomsten. Zo kun je vervolgens vaststellen of je al klaar bent voor je nieuwe avontuur.

Een checklist
Zorg sowieso voor een checklist bij het verhuizen. Een verhuizing kan zeer chaotisch zijn en in deze chaos is het prima mogelijk dat je het overzicht verliest. Dan is het erg fijn om een houvast te hebben waaruit je kunt afleiden wat je al hebt voldaan en wat er nog moet gebeuren. Een checklist is hierbij ideaal. Zorg dat je alle stappen 1 voor 1 afgaat en het je zelf zo simpel mogelijk maakt. Zo voorkom je zo veel mogelijk stres gedurende je verhuizing.

Onderzoek
Doe ruim voldoende onderzoek voor je vertrek. Zorg dat je de volgende zaken in ieder geval weet: hoeveel euro zul je kwijt zijn aan je verhuizing, wat moet je sowieso weten bij het wonen in Frankrijk en wat is er daar anders dan in Nederland, wat kunnen de eventuele risico’s van je verhuizing zijn en hoe ga je alles organiseren? Als je deze vragen voor jezelf beantwoord hebt ben je in ieder geval al een eind op de juiste weg!

Bron: https://www.dehaan.nl/verhuizen-naar-frankrijk