Select Page

Als je een jacuzzi hebt, zul je weten dat de energierekening behoorlijk op kan lopen. Je wil nou eenmaal in lekker warm water genieten van je jacuzzi, wat veel energie kost. Maar er zijn een aantal manieren waarop je deze kosten een beetje kunt drukken. In deze blog geven we je een aantal handige tips om energie te besparen. Zo zul je merken dat de energierekening een stukje lager wordt!

Afdekzeil of cover gebruiken

Ten eerste is het belangrijk om altijd een afdekzeil of cover te gebruiken. Als je dit niet doet, gaat er namelijk ontzettend veel warmte verloren. Sluit de jacuzzi daarom na elk gebruik goed af. Controleer daarnaast regelmatig of de cover nog in goede staat is, want eventuele gaten zorgen er natuurlijk alsnog voor dat er warmte verdwijnt. Zorg er ook voor dat de cover goed vastzit met de verbindingen.

Beschutte plek

Wil je een jacuzzi gaan kopen? Dan is het slim om je jacuzzi op een beschutte plek te zetten. Weersomstandigheden kunnen namelijk van invloed zijn op je energierekening. Bij koud weer moet je jacuzzi immers extra hard werken om het water lekker warm te houden. Kies er dus voor om je jacuzzi op een beschutte plek neer te zetten. En als bijkomend voordeel kun je je jacuzzi ook gebruiken als het hard waait of regent wanneer je hem op een beschutte plek neerzet. Een afdak is hiervoor ideaal! Het kan ontzettend sfeervol zijn om onder het afdak in de jacuzzi te zien hoe de sneeuwvlokjes neerdwarrelen. Let er wel op dat je de jacuzzi niet recht onder een boom zet, want afgevallen bladeren kunnen je jacuzzi vervuilen.

Schone filters

Ook is het belangrijk om je filters goed schoon te houden. Misschien denk je niet direct dat dit invloed heeft op je energieverbruik, maar dat heeft het zeker wel! Door een vieze filter kan het water namelijk minder vlot circuleren, waardoor de verwarming en de pomp inefficiƫnt werken. Reinig de filter dus elke twee weken en vervang hem elk jaar. Zo blijven je pomp en verwarming optimaal werken!

Vakantie

Als je op vakantie gaat, kun je de temperatuur het beste laag instellen. Het is natuurlijk heel erg zonde als je hoge stookkosten hebt, terwijl je zelf niet eens thuis bent! Zet de temperatuur daarom laag zodra je weggaat. Let er wel op dat je de temperatuur in de winter niet te laag zet, want je wil natuurlijk niet dat de leidingen bevriezen.

De timer gebruiken

Heb je vaste tijden waarop je in de jacuzzi gaat? Dan kan het gebruik van de timer je veel energie besparen. De jacuzzi warmt namelijk alleen op op de momenten dat dat ook echt nodig is.