Select Page

Bij een renovatie van een woning heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je gehele interieur naar de vuilstort te brengen, om je woning vervolgens te vullen met nieuwe meubels. Een alternatief is de aanschaf van tweedehands meubels. Zo ben je veel goedkoper uit bij een renovatie van je woning! Het is slechts een van de mogelijkheden die je hebt. In dit artikel geven we je nog drie handige tips.

Tip 1: bespaar met een tweedehands traplift

Veel mensen laten hun woning renoveren om hier tot op late leeftijd in te kunnen wonen. Het kan verstandig zijn om je woning in zo’n geval van een traplift te laten voorzien. Een traplift biedt je meer stabiliteit, bij het omhoog en naar beneden gaan in huis. De kans op een val van de trap wordt zo kleiner. Bekijk de mogelijkheden van een tweedehands traplift op de website van een aanbieder hiervan.

Tip 2: maak je eigen meubels met steigerhout

Naast de mogelijkheid om te investeren in nieuwe meubels, kun je zelf ook meubels maken! Zo bespaar je flink op de kosten voor een nieuw interieur. Steigerhout is een heel prettig bouwmateriaal, wat je kunt gebruiken voor de ontwikkeling van verschillende soorten meubels. Denk aan een mooie bank voor in de tuin, een bijzettafel voor in huis, enzovoorts.

Tip 3: bestaande meubels opnieuw laten bekleden

Een derde mogelijkheid om geld over te houden bij een renovatie van je woning, is het opnieuw laten bekleden van bestaande meubels in huis. Denk bijvoorbeeld aan een oude bank, waarvan de bekleding inmiddels begint los te laten. Door de bekleding te vervangen, ziet de bank er weer als nieuw uit. Zo heb je niet de complete bank hoeven te vervangen, waarmee de kosten lager uit zullen vallen.